torstai 1. joulukuuta 2016

Yrittäjyys opinnot


1. Yrittäjän ammattitutkinto
2. Liiketakoude AMK
3. Liiketalouden YAMK


Sisäinen yrittäjyys

Sisäinen yrittäjyys tarkoittaa, että palkkatyötä tekevä ihminen suhtautuu työhönsä yhtä sitoutuneesti, innostuneesti ja aloitteellisesti kuin jos työpaikkana olisi hänen itse omistamansa yritys.

Sisäisen yrittäjyys lisää työntekijöiden aloitteellisuutta ja omatoimisuutta. Sisäinen yrittäjyys luo työpaikalle muutosvoimaa, joka parantaa henkilöstön palveluhenkisyyttä, lisää tehokkuutta ja tuottavuutta.

Ulkoinen yrittäjyys

Yleensä yrittäjyydellä tarkoitetaan nimenomaan ulkoista yrittäjyyttä. Edellä esitetty yrittäjyyden määrittelykin tarkoittaa ulkoista yrittäjää eli henkilöä, joka omistaa itse yrityksensä ja kantaa siitä myös taloudellisen vastuun. Ulkoisia yrityksiä ovat siis maatalousyrittäjät, elinkeinonharjoittajat (esim. kouluttaja, lääkäri), sekä luonnollisesti kauppiaat, autokorjaamon omistajat, tehtaan omistajat jne. Ulkoisen yrittäjyyden nykyaikaisia ilmenemismuotoja eli trendejä tarkastellaan myöhemmin.

Yrittäjyys kasvatus

Yrittäjyys kasvatus on tärkeää liittää opiskelijalle jokaiselle asteelle.
Tukee opiskelijaa omassa elämässään, sekä kannustaa yrittäjä mäiseen toimintaan.• Miten tuet oppijan sisäistä ja ulkoista yrittäjyyttä?

Upottamalla yrittäjyys ajattelua opetettaviin aiheesiin ja saada opiskelija ymmärtämään yrittäjyyden hyödyt. Pääosin puhutaan riskeistä. Jokainen on joka tapauksessa pakotettu elämään sisäisenä yrittäjänä jos haluaa elämässään muutakin kuin asua pahvi laatikossa ja saada sosiaalitukia.

• Miten ohjaat oppijaa urapolun suunnittelussa?

Kertomalla menestykkäistä yrittäjistä jotka ovat aloittaneet toimintansa autotallista ja kertoa että hänkin pystyy jos uskoo itseensä sekä opastamalla henkilöä häntä kiinnostavaan aihealueeseen.

Hyvänä yleisivistävänä koulutuksena olen suositellut useille yrittäjän ammattitukintoa tämä avaa mukavasti silmiä ja antaa eväitä elämään vaikkei yrittäjäksi ryhtyisikään.

Itselleni paras juttu mikä jäi mileen oli kun opettaja sanoi muistakaa minä koulutan teistä yrittäjiä mutta jokainen joutuu nähdä vaihaa jotta pääsee Onnistujaksi niitä täältä ei suoraan valmistu.

• Miten ohjaat oppijaa näkemään yrittäjyyden yhtenä työllistymisen mahdollisuutena?

Antamalla elävän elämän esimerkkejä eri yrittäjistä jotka ovat päätyneet siihen lopputulokseen että haluavat tehdä itselleen työtä.

Ajatuksena sama maksaa toiselle vuokraa tai maksaa lainaa jotta asunto tulisi omaksi.
idea on sama palkollisessa ja yrittäjässä riskinsä on molemmissa.

yhtenä mukavana esimerkkinä olen sanonut maailmaan synnytään vasten tahtoaan ja kuollaan vasten tahtoaan, niin tehkää matkasta teille mielekästä.

nykypäivänä yrittäjyyttä on monenlaista kasvana tredinä on pakko yrittäjyys tietyillä aloilla mutta se ei missään nimessä ole huono asia. Vaan se mahdollistaa upeisiin juttuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti