sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kehityssuunitema

Kehitys suunitelma on hyvin selkeä minun kohdallani tohtori tutkinnon joutuu suorittamaan koska nykypäivänä se on sellainen dilpomi joka pitää olla jos haluaa erottua Maistereiden ylisuuresta massasta jota tykitetään armottomasti.

Mitä muuhun kehittäytymiseen tulee vahvistaa osaamista päivitellä alati muuttuvia asioita pysyä kehityksessä mukana.

se mikä tänään on uutta huomenna se on jo historiaa. Hyvältä opettajalta vaaditaan itsensä jatkuvaa kehittäytymistä ja sen suunittelua. Miten voit itse olla uskottava opiskelijoille jos ole heille esimerkkinä. Hyvä opettaja lumoaa omalla karismamallaa opiskelijat ja saa ne tavottelemaan itsensä kehittämistä. 

Isojen poikien kerhossa käydään kisaa kuinka monta väitöskirjaa on tehnyt. Mutta yksi tärkeimmistä asioista tukimisen lisäksi on saada se opetettua muille.

Ystävämme Albert oli todella mahtava tutkija mutta pedagoginen puoli oli hieman heikko koska tänäkään päivänä ei olla saatu kaikkea vielä haltuun.

Tässä onkin sellainen tärkeä asia että pitää pystyä kouluttamaan itselleen seuraajia jotka jatkavat sitten työn loppuun. Tällä ajattelulla opettajan tulee asioita miettiä. Lisäksi jos opettajalla on positiivinen asenne uusista asioista se välittyy opiskelijoille.

Ohjaavaa professoriani sitaaroiden jokainen meistä on tutkija osa ei vaan vielä tiedä. Tämä on tdellakin totta ihminen tutkii miettii ja kehittää huomaamattaa erilaisia asioita. Siinä vaiheessa kun ihminen ymmärtää ymmärtämistään hän tekee läpimurron. 

heti kun itsekkin saan avattua itseltäni viimeisen lukon alkaa väitöskirjoja tippumaan kuin omenia puusta. Tärkeimpänä itselleni koen opettaa itse itseäni menestymään jotta voin sitten opettaa sen muillekkin.

Oma näkemykseni on loppujen lopuksi ihan sama mitä alaa opiskelee se mekanismi siinä on tärkeintä kun ymärtää jokun asian on helppo haalia lisää. Vaikeinta on saada yksi polku kuljettua. 

Kun mietitän koulua yleisesti perustutkinto valmentaa töihin ja jatko opiskeluun.
Välissä on erikoisammattitutkinto mikä vahvistaa osaamista ensisestään ja valmentaa kohti seuraavaa tutkintoa tasoa.

AMK valmnetaa maisteri ja siitä tohtoriin elikkä jokainen vaihe valmentaa sekä työhön että jatko opiskeluun.

Kun ymmärtää koko polun tarkoituksen ja unohtaa sen ympäriltä olevat höpötykset lopuksi ja keskittyy olennaiseen. Tällä saadaan aikaiseksi todella maailmaa mullistavia asioita.

Maailmassa on vain kourallinen ihmisiä jotka ovat oikeasti tehneet jotain merkittävää loput roikkuvat mukana.

kaikissa portaissa ihmiset ovat tarpeellisiä koska ilman tavallisia ihmisiä jotka puurtavat eivät tohtoritkaan olisi kehittäneet mitään.

Erilaisia tarpeita on ihmisille syntynyt selviämiseen. Joita sitten on kehitetty eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti